Brepoels: Terug bij STVV “Geen revanchegevoelens”

Guido Brepoels werd zonet voorgesteld als nieuwe trainer van tweedeklasser Sint-Truiden. “Het is voor mij een enorme eer om terug te keren op Stayen”, aldus de coach.

“Ik heb de ambitie om met deze club terug naar eerste klasse te promoveren. Ik ga met de technische staf proberen iets moois neer te zetten”, zegt Brepoels.

Sint-Truiden degradeerde het afgelopen seizoen uit eerste klasse. “Ik had hier iets opgebouwd en dan is het jammer dat dit gebeurd is. Het is nooit leuk als je ontslagen wordt, maar ik ben enorm fier dat ik mag terugkeren. Ik heb geen revanchegevoelens. Sinds mijn vertrek ben ik hier niet meer geweest. Ik vond dat niet kunnen om hier op te duiken, toen het slecht draaide met de ploeg. Bij mijn terugkeer heb ik al heel veel nieuwe mensen gezien die ik voor de eerste keer zie”, aldus Brepoels.

Assistent-trainer
Brepoels had een maand geleden een gesprek met technisch directeur Jan-Pieter Martens van Sint-Truiden tijdens MVV-Cambuur. “Ik kende Guido al van in Lommel. Ik ken het functioneren van hem. Ik ben ervan overtuigd dat we goed gaan samenwerken. Hij heeft de mentaliteit voor deze club en hij past hier volledig. Hij heeft al eens voorgedaan hoe je van tweede naar eerste klasse gaat. Hij kent tweede klasse goed”, aldus Martens.

Het is nog niet duidelijk wie T2 gaat worden, de assistent-trainer, maar Martens liet vrijdag weten dat er verregaande onderhandelingen zijn met ex-speler Danny Boffin.