Brepoels: “STVV moet voorbeeld nemen aan Heracles”

Als er iemand is die STVV door en door kent is het wel Guido Brepoels. De Eigenbilzenaar begon het seizoen als coach van Sint-Truiden maar werd eind augustus zonder pardon de deur gewezen. Wat denkt hij over het STVV in Play-Off III?

Zaterdag begint Play-Off III tussen STVV en Westerlo. Vooral voor Sint-Truiden is het vijf voor twaalf want bij verlies zien de Limburgers Westerlo verder wegsluipen.

“Ik ben ervan overtuigd dat STVV een goede kans maakt om Play-Off III te winnen”, zegt Brepoels in een gesprek met VoetbalPrimeur.”Ik vind ze de laatste weken sterk spelen. Alleen ontbreekt dat tikkeltje geluk om te winnen. Maar zaterdag mag er in geen geval verloren worden op Westerlo. Want dan wordt het moeilijk.”

Op de vraag of hij nog extra tips heeft voor de spelersgroep waar hij al die jaren mee heeft samengewerkt, reageert Brepoels sto├»cijns. “Daar wordt nu iemand anders voor betaald.”

Kunstgras
Vooral het kunstgras op Stayen wordt gehekeld in Sint-Truiden. Onder andere Vincent Euvrard liet al optekenen dat het kunstgrasveld geen voordeel is geweest voor De Kanaries. “Maar ik heb al op dag 1 gezegd dat er tijd nodig is”, vervolgt Brepoels. “Kijk naar Heracles in Nederland. Ook daar was de omschakeling moeilijk maar tegenwoordig is elke ploeg bang om de verplaatsing naar Almelo te maken.”

Maar heb je wel de tijd als je aan de afgrond van eerste klasse staat? “STVV moet zich richten op meer technische spelers. Dan gaat dat renderen. En als dat in tweede klasse is, dan zullen ze snel terug bij de elite horen.”

Ambitieuze tweedeklasser?

Over zijn eigen toekomst is Brepoels geheimzinnig. “Ik heb meerdere aanbiedingen gekregen maar ik wil niet de eerste de beste club gaan trainen. Ik wil aan de slag bij een ambitieuze ploeg. Dat mag zelfs in tweede klasse zijn. Dan zie je me snel terug.”