Brepoels over Reza: “Hij gaat het nog ver schoppen”

Het was Guido Brepoels die Reza Ghoochannejhad afgelopen zomer naar België haalde. De toenmalige trainer van STVV zag meteen het potentieel van de Iraanse spits.
“Ik ben Reza een paar keer gaan scouten met René Eijkelkamp en ik vond dat hij heel goed speelde bij Cambuur”, vertelt Guido Brepoels aan TV Limburg. “Maar hij had verschillende fases in een wedstrijd. Zo speelde hij een kwartier goed en dan weer een kwartier minder goed. Daarom geloofden ook veel scouts in Nederland niet in hem.”

“Maar ik heb toen gezegd dat ik heel veel in die jongen geloofde, omdat hij erg veel kwaliteiten heeft”, vervolgt Brepoels. “Hij moet één ding doen: harder werken. Dan gaat hij op een hoger niveua komen.”

“Reza is erg balvast. Hij kan goed tussen de lijnen spelen en hij heeft snelheid”, somt Brepoels de grootste troeven van de spits op. “Als hij wat scherper stond kan hij op het hoogste niveau spelen.”

“Ik sprak laatst met scouts van Roda. Die herkennen hem niet meer. ‘Er staat een heel andere Reza’, zeggen zij. Hij staat veel scherper. Ik vind dat hij op dat gebied heel hard gewerkt heeft.”

“Met zijn kwaliteiten kan hij het nog heel ver brengen”, vervolgt de Limburger. “Als hij zo blijft spelen, kan hij volgend jaar misschien de stap maken naar een grotere ploeg”, aldus Guido Brepoels.