Bram van Polen opent DrinkWater! weken

Wezep – Leerlingen van basisschool de Wereldweide in Wezep staat een (letterlijk) spetterende start van de DrinkWater! Weken te wachten. Bram van Polen, aanvoerder van PEC Zwolle, komt samen met wethouder Liesbeth Vos en Job Boon van SNS Bank Wezep met de hoge drukspuit het project op een ludieke manier openen.

Voorafgaand aan de officiële opening, op maandag 14 september, tekenen wethouder Liesbeth Vos en Job Boon een samenwerkingsovereenkomst. SNS Bank Wezep wordt hiermee officieel Goed Bezig ‐ JOGG partner in de gemeente Oldebroek. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht.
Waarom DrinkWater! weken

Positieve effecten
Elke dag hebben kinderen minstens een liter vocht nodig. Kinderen en jongeren drinken vaak (ge)zoete dranken wanneer ze dorst hebben. Hiermee krijgen ze onbewust veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Water drinken is daarom beter en heeft positieve effecten; je brein werkt beter, je kunt je beter concentreren, het beschermt je hart en het stimuleert de stofwisseling.

De DrinkWater! Weken staan acht weken lang centraal op alle basisscholen binnen alle Regio Noord Veluwe gemeenten. Aan de hand van speciale DrinkWater! lessen krijgen de leerlingen les over water drinken en wat dit met je lichaam doet. Daarnaast wordt op elke school een tijdelijk drinkwaterpunt ingericht waar kinderen water kunnen tappen, want water drinken is lekker, gezond én makkelijk!

Officiële opening
Bram van Polen opent de DrinkWater! weken in Oldebroek op maandag 14 september tussen 13.30 en 14.30 uur. Dit doet hij door samen met wethouder Liesbeth Vos een zogenoemde clean graffiti op het schoolplein te spuiten. Met deze techniek wordt met behulp van een mal het vuil op een deel van het schoolplein schoongespoten, waardoor het Drinkwater! logo zichtbaar wordt. Vervolgens kunnen leerlingen met Bram ‘bidon schieten’ op het plein, waarbij ze gesigneerde bidons kunnen verdienen. Daarna brengen Bram van Polen, wethouder Liesbeth Vos en Job Boon een bezoekje aan de verschillende klassen.

SNS Bank Wezep JOGG‐partner
Met SNS Bank Wezep heeft JOGG Oldebroek een officiële samenwerkingspartner gevonden. SNS Bank Wezep zal de komende twee jaar JOGG Oldebroek (financieel) ondersteunen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd. Tijdens de opening van de DrinkWater! Weken worden de handtekeningen gezet. De samenwerking wordt meteen zichtbaar. Alle leerlingen van het basis- en
voortgezetonderwijs krijgen een bidon, mede mogelijk gemaakt door SNS Bank Wezep.

De gemeente Oldebroek is sinds september 2014 een JOGG‐gemeente. JOGG is een aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij kinderen en jongeren om te zetten in een daling. De kracht van de JOGG zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het daardoor makkelijker om gezonder te
leven.