Biertje van Wout

Al op 19-jarige leeftijd werd hij door Go Ahead Eagles opgepikt bij de beloften van FC Twente waarna hij gedurende drie seizoenen liefst vijfenzeventig maal voor de Deventenaren binnen de lijnen mocht komen.

Cambuur haalde de rechtsback in de zomer van 2011 transfervrij naar Leeuwarden waar hij nagenoeg alle duels in de basis startte. M
ede dankzij een prima seizoenseinde was de Leeuwarder nieuwbakken eredivisionist er alles aan gelegen om de sterkhouder achterin voor langere tijd vast te leggen. Dat laatste vond eind mei zijn beslag; Wout Droste zijn aflopende contract werd met twee seizoenen verlengd en dus mag de inmiddels 24-jarige verdediger na vijf seizoenen eerste divisie zijn opwachting op het hoogste plan in Nederland gaan maken.

Was het, na het behalen van de titel in de Jupiler-League, slechts een formaliteit dat je zou verlengen bij Cambuur of hebben er andere dingen gespeeld?
,,Het hele seizoen hebben we gestreden voor promotie, dus wilde ik ook niets liever dan samen met de jongens meemaken hoe het is om in de eredivisie te spelen. Belangstelling van andere clubs heb ik niet gehad en ook niet overwogen. Ik heb daarom, gelijktijdig met Erik Bakker, al vrij snel bijgetekend.”