Bert Konterman toegevoegd aan Technische Staf Jong FC Twente

Bert Konterman wordt per direct toegevoegd aan de Technische Staf van FC Twente. De 42-jarige Konterman wordt assistent-trainer bij Jong FC Twente.
Konterman begon zijn actieve voetbalcarrière bij PEC Zwolle. In 1993 maakte hij de overstap naar Cambuur Leeuwarden en was vanaf het seizoen 1996/1997 speler van Willem II. Van 1998 tot 2000 speelde Konterman voor Feyenoord en was daarna drie seizoenen actief voor Glasgow Rangers. In 2004 sloot de oud-verdediger zijn voetballoopbaan af bij Vitesse. Konterman speelde 470 duels in het betaald voetbal waarin hij 37 keer scoorde. Hij kwam twaalf keer uit voor het Nederlands elftal.
Tussen 2009 en 2012 bekleedde Konterman de functie van Technisch Manager bij PEC Zwolle. Konterman zal zijn werkzaamheden bij FC Twente combineren met het assistent-trainerschap bij Oranje onder 19.
Bert Konterman: “Het is voor mij een mooie kans om weer als trainer aan de slag te gaan. Die ambitie heb ik altijd gehouden, ook tijdens mijn periode bij PEC Zwolle stond ik nog regelmatig als trainer op het veld. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de trainers van FC Twente en het gevoel was direct goed. Ik kijk er naar uit om vanaf volgende week aan de slag te gaan.”
Technisch Manager Cees Lok: “Bert Konterman wordt per direct toegevoegd aan het trainerscollectief van FC Twente. Bert gaat als assistent-trainer aan de slag bij Jong FC Twente. Daarnaast zal hij vanuit zijn functie actief betrokken zijn bij de team- en individuele trainingen van Onder 19, Jong FC Twente en de eerste selectie.”

Bron: FC Twente site
Foto’s: Bas Everhard