Art Langeler kritisch op PSV-jeugd

Art Langeler, hoofd jeugdopleiding van PSV, vond het landskampioenschap van de club ‘schitterend om mee te maken’. Maar ‘niet alles is momenteel hosanna’, waarschuwt hij in zijn column op de website van PSV.
Het kampioenschap heeft volgens Langeler het bestaansrecht van een goede opleiding bewezen. ,,Het jongste PSV-team ooit dat kampioen wordt, het PSV-team met de meest zelf-opgeleide spelers ooit dat kampioen wordt. Dat zijn hele prettige gegevens voor ons”, aldus Langeler.

Maar dinsdag was het voor hem geen feest toen hij toeschouwer was bij een wedstrijd tussen jeugdelftallen van FC Utrecht en PSV. ,,Dinsdagavond was ik getuige van het feit dat FC Utrecht Onder 17 bij ons tegen onze Onder 17 kampioen werd”, schrijft Langeler. ,,Het zij ze gegund en van harte gefeliciteerd, maar wat moeten wij ons achter de oren krabben.”

Volgens Langeler is het grote probleem van de ploeg dat die niet als team speelt. ,,Het is duidelijk een ELF-tal.” De staf en de club doen volgens hem van alles om dit te verbeteren. ,,Maar de boys moeten het toch echt zelf gaan inzien en ernaar gaan handelen. Lukt ze dit, dan is dit team in staat veel beter te presteren dan nu. Lukt ze dit niet, dan zal een enkeling de weg naar het hoogste niveau vinden, maar zal het overgrote deel van deze selectie al snel richting hun plafond gaan…”, aldus de voormalige trainer van PEC Zwolle.