Art Langeler in trainerstaal

Ik heb vorig seizoen wel eens gesproken over verbondenheid. Wanneer je als werknemers van de club weet wat elkaar beweegt, dan heb je ook meer begrip voor elkaars werkzaamheden en is het gemakkelijker om je te verplaatsen in hetgeen de ander bezighoudt. Deze week zijn er twee voorbeelden geweest waarin deze verbondenheid duidelijk naar voren kwam, in een positieve en een negatieve omstandigheid…

Afgelopen maandag werd duidelijk dat de blessure die Bram van Polen had opgelopen in de wedstrijd tegen FC Emmen ernstig is: de diagnose is een gescheurde achterste kruisband. Uiteraard sloeg deze mededeling bij Bram (en ons) in als een bom, de verwachting was dat het veel minder ernstig zou zijn. Na de eerste verslagenheid lukte het Bram gelukkig al redelijk snel om te relativeren en te accepteren, ook dit hoort bij het bestaan van een topsporter. Wat me goed deed (en Bram ongetwijfeld ook) is dat er vanuit de spelersgroep en bij ander personeel van de club veel medeleven was en is en dat iedereen Bram een hart onder de riem probeert te steken. De hele week heeft er een soort sluier over de club gehangen, waarbij ik minimaal 100 keer heb gehoord dat iedereen het zo erg vindt voor hem. Dit zegt uiteraard iets over de positieve rol die Bram binnen deze club bekleedt, maar ook over de betrokkenheid die er bestaat. Bij Jeroen Ketting was en is er ook veel aandacht, overigens gaat het met hem goed, hij gaat snel vooruit na zijn operatie.

Wat het hersteltraject voor Bram gaat zijn, is nog niet duidelijk. Aankomende week wordt besloten wat te doen. Dat hij een tijd uit de running is, dat is wel helder, maar Bram kennende zal hij zich op allerlei gebieden inzetten om de club en het team te helpen richting goede prestaties. Uiteraard wens ik hem veel sterkte en succes bij het herstel van zijn blessure!

Een ander voorbeeld van de grote verbondenheid die we momenteel als club zijnde hebben, is de traditionele vrijwilligersavond die dinsdagavond plaatsvond. Officieel stond ik gepland als barman voor het laatste uur van de avond, maar het was niet nodig. De bar en de gehele catering was overgenomen door de eerste selectie. Leon ter Wielen, Bart van Hintum, Nassir Maachi en met name Rochdi Achenteh lieten zien dat een carrière in de horeca ook tot de mogelijkheden behoort. De andere spelers en trainers waren in een constante dialoog met de gasten van de avond of werden ingezet bij het uitdelen van kerstpakketten, het halen van glazen etc. etc. Een opmerking van Edward van Wonderen gaf de avond misschien wel goed weer: tijdens de negen jaar dat hij werkzaam was voor Feyenoord is er nog nooit een vrijwilligersactiviteit georganiseerd, laat staan met behulp van de eerste selectie… Erg geslaagde avond!

Morgen spelen wij de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Fortuna Sittard. De statistieken uit het verleden laten zien dat dit niet een te moeilijke opgave hoeft te zijn, maar zoals zo vaak is de praktijk waarschijnlijk anders. Fortuna heeft dit seizoen een selectie waar veel spelers in zitten die ervaren zijn, op dit of een hoger niveau, en treedt dus gewapend met routine aan morgen. Vorige week won Fortuna terecht met 3-1 van Willem II, wij zijn dus gewaarschuwd! Wij zullen proberen middels snel en effectief positiespel voor de goal van Fortuna te komen en het publiek trachten te vermaken met variabele aanvallen en creativiteit. Hopelijk lukt het om de eerste competitiehelft (die tot zover zeer geslaagd is) af te sluiten met een driepunter, dan kunnen we vanaf volgende week dinsdag met een goed gevoel een twaalfdaags verlof in stappen!

Zoals bij elke thuiswedstrijd hopen (en rekenen we ook wel een beetje) op een enthousiast en positief publiek, dat ons naar voren schreeuwt en zingt. We hebben deze week goed getraind en denken er klaar voor te zijn!

Art Langeler

Bron: FC Zwolle Supporterssite