Alfons Arts nieuwe assistent-trainer Lierse

Alfons Arts, een 48-jarige Nederlander, wordt de nieuwe T2 van Lierse. Onze club bereikte daarover met Arts deze middag een overeenkomst die loopt tot het einde van het seizoen (met optie).Arts werd deze ochtend voorgesteld aan de spelersgroep en leidde de ochtendtraining al mee.
De Emmenaar was gedurende 18 jaar actief als voetballer in de Eredivisie en Eerste Divisie. Als coach begon hij zijn loopbaan bij FC Emmen. In 2007 werd hij assistent-trainer van Stanley Menzo bij Cambuur Leeuwarden. In oktober 2010 trok Menzo naar Vitesse en volgde Arts hem op als hoofdtrainer van Cambuur. Bij de Friesen was Arts coach tot maart 2013. De voorbije maanden was Arts als trainer en analist werkzaam in de technische omkadering van FC Groningen.

Arts: “Afgelopen week heb ik een aantal gesprekken gevoerd met mensen binnen Lierse. We kwamen al snel tot een overeenkomst. Afgelopen zaterdag heb ik ook al de wedstrijd tegen Club Brugge bijgewoond. Ik ben blij dat ik bij deze traditieclub de mogelijkheid krijg om mijn steentje bij te dragen. Ik kende Lierse wel een beetje als club, maar heb de voorbije dagen grondig mijn huiswerk gemaakt. Ik ken het palmares en de traditie van Lierse, weet voor welke waarden de club staat en waar we terug naar toe willen, daar wil ik dan ook aan meewerken.”

Arts volgt Eric Van Meir op als assistent van Menzo.
Arts: “Ik heb voorbije zaterdag op het Lisp met Eric gesproken. Hij is een clubicoon met 16-jaar dienst, die vervang je niet zomaar. Dat wil ik ook niet doen, ik wil vooral mezelf blijven en werken zoals ik dat de voorbije jaren heb gedaan. Het wordt o.a. mijn taak om de talentvolle spelers de laatste stap te kunnen laten zetten naar het eerste elftal. Met mijn mogelijkheden wil ik het team helpen, ik ben hier voor de club, niet voor mezelf.”

Afgelopen zaterdag volgde Arts dus op het Lisp de wedstrijd tegen Club Brugge.
Arts: Ik kreeg al meteen een positieve eerste indruk van de ploeg, je ziet dat er veel enthousiasme en potentie in zit. Ook het Lierse publiek viel me in leuke zin op, ze bleven 90′ achter de ploeg staan. Wat de ploeg en de degradatiestrijd betreft, de komende weken moeten we nu vooral naar onszelf kijken. We hebben een moeilijk programma voor de boeg, maar als we met de inzet en kwaliteiten spelen van tegen Brugge, moeten we het die andere ploegen ook moeilijk kunnen maken. We moeten dus van onze eigen kracht uitgaan en van niemand bang zijn.”