Aan het woord… Bram van Polen

Als ze bij FC Zwolle spreken over ‘onze jongens’, dan hebben ze het over spelers die uit Zwolle of de directe omgeving komen, de jeugdopleiding bij FC Zwolle hebben gevolgd of gewoon al heel lang bij FC Zwolle spelen. Bram van Polen is zo’n speler.

Bram begon bij VVOG uit Harderwijk, speelde een jaar bij Vitesse en staat nu alweer voor het vijfde jaar op de loonlijst van FC Zwolle. ,,FC Zwolle is echt mijn club geworden. Ik ben ook in Zwolle gaan wonen. Dat wil niet zeggen dat alleen FC Zwolle telt, ik heb eigenlijk twee clubs. Mijn hart ligt ook bij VVOG. Bij de thuiswedstrijden van VVOG ga ik bij het eerste kijken en af en toe kijk ik bij mijn jongere broer. Hij speelt in het vierde. Plezier hebben in je sport vind ik heel belangrijk. Als ik bij FC Zwolle met tegenzin zou moeten rondlopen, dan was ik zo weg. Gelukkig is dat absoluut niet het geval.”

,,Er zijn dit seizoen veel nieuwe spelers. Soms mis ik wel eens de jongens waar ik jarenlang mee heb opgetrokken. Appie was mijn maat en het duurt lang voordat je dat weer van iemand anders kan zeggen. Maar ook dit seizoen hebben we een goede groep, met een onderlinge klik. Het spel is nog niet zo sprankelend als vorig seizoen, maar dat was ook een groep die al jaren met elkaar samen speelde. Er staat nu bijna een compleet nieuw elftal. Het duurt dan logischerwijs even voordat de automatismen er zijn. In de voorbereiding was het afwachten hoe zich dit zou gaan ontwikkelen, maar we hebben met zes, zeven nieuwe spelers in de basis een goede start van de competitie gemaakt. Er zijn weinig punten verloren gegaan en ik zie de groep groeien. Ons positiespel moet nog wel verbeteren. Een wedstrijd, net als tijdens het vorige seizoen, uit het niets kunnen beslissen, dat moet binnenkort met deze selectie ook gaan lukken. Zo is onze omschakeling alweer onwijs snel. Er is veel kwaliteit onder de nieuwe jongens. Als ik er twee mag uitpikken: Darryl Lachman en Bart van Hintum spelen erg sterk, maar eigenlijk hebben alle spelers die in de basis staan hun specifieke kwaliteiten.”

,,We kunnen dit seizoen meespelen om de plaatsen één tot en met vier. Voor het seizoen begon, dacht ik dat Sparta en Willem II de dienst zouden uitmaken. Sparta valt op dit moment voor mij af. Hun spelopvatting viel mij erg tegen. Willem II blijft de te kloppen club en kan op de lange termijn wel eens de sterkste zijn, maar FC Zwolle en een aantal andere clubs, zoals Volendam kunnen het de club uit Tilburg knap lastig maken. We hebben echt kansen.”

,,Vrijdagavond spelen we tegen FC Volendam. Bij het ‘andere Oranje’ staat altijd een ploeg op het veld die wil voetballen. Het zijn dus bijna altijd leuke wedstrijden. De uitwedstrijd vorig seizoen in Volendam, met nog meer Zwollenaren dan Volendammers op de tribune, zal ik niet snel vergeten. We pakten met 4-1 de winst. Volendam wil net als ons altijd haar eigen spel spelen. De club heeft ook een trainer die het elftal niet snel de opdracht zal geven zich in te graven. Het kan dus een leuke wedstrijd worden. Thuis moeten we Volendam kunnen pakken.”

Bron: website FC Zwolle