Aan het woord: Alexander Bannink

Oldenzaal is bekend door zijn carnaval, maar ook de plaatselijke trots Quick ’20 zet het Twentse stadje op de kaart. Quick ’20 brengt geregeld talenten voort. Twee voorbeelden zijn Derk Boerrigter en Alexander Bannink. Boerrigter heeft via FC Zwolle en RKC Waalwijk zijn weg naar Ajax en de Nederlandse top gevonden. Volgt Bannink de weg van zijn stadgenoot?

,,Natuurlijk droom je er als voetballer van het hoogste niveau te bereiken. Ik ken Derk, maar ik heb nooit met hem gespeeld. Hij is drie jaar ouder en speelde daarom in andere jeugdelftallen dan ik. Bij zowel Quick ’20 als FC Twente speelden we nooit samen. De realiteit is dat hij bij Ajax speelt en ik bij FC Zwolle. Hier in Zwolle wil en moet ik mij eerst bewijzen. Als dat lukt dan zien we wel weer verder. Ik ben begonnen bij de F-pupillen van Quick ’20. Met de E-jeugd werden we kampioen. Daar viel ik op bij Peter Hoormans, een scout van FC Twente. Vanaf de D1 heb ik de gehele jeugdopleiding van FC Twente doorlopen. Bij FC Twente A1 was trainer René Hake heel belangrijk voor mij. Toen ik bij de A1 kwam was ik namelijk nog geen basisspeler. Hake zorgde ervoor dat ik mij goed ontwikkelde en daarnaast gaf hij mij vertrouwen. Zo kwam ik in de basis. Na de A1 volgde het beloftenteam. Bij dat team werd ik aanvoerder. Trainer Steve McClaren liet mij bij FC Twente in het eerste elftal debuteren in de bekerwedstrijd uit bij SC Joure. In het seizoen 2010-2011 begon voor mij het echte werk. Van trainer Michel Preud’homme mocht ik uit bij Vitesse mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie spelen, maar nog in diezelfde zomer stalde FC Twente mij in september bij Heracles Almelo. Het doel was dat ik meer aan het spelen toekwam. Daar kwam weinig van terecht. Ik kreeg te maken met tegenslagen, een blessure en vormverlies zorgden ervoor dat ik slechts vier wedstrijden in Almelo speelde. In de winterstop van het vorige seizoen ben ik weer teruggegaan naar FC Twente. In dat kampioensjaar stond er een geweldig team en dan is het moeilijk om je in de basis te spelen. Wel heb ik meegetraind en alles vanaf de bank meegemaakt. Ik mocht twee keer spelen en niet de minste wedstrijden.”

,,De finale van de Johan Cruijff Schaal en een wedstrijd voor de Europa League tegen Villarreal. FC Zwolle toonde aan het eind van het vorige seizoen belangstelling voor mij. Trainer Art Langeler kent mij nog vanuit de FC Twente-jeugd. Na een goed gesprek met hem en Bert Konterman waren we er snel uit. Dit seizoen ben ik uitgeleend aan FC Zwolle. De club heeft aan het eind van het seizoen een optie tot koop. Ik ben hier goed opgevangen. We hebben een geweldige groep. Het is hier gemoedelijker dan bij het meer zakelijke FC Twente. Zo zijn we onlangs met de trainer, een aantal spelers en mensen van het kantoor op een zondag naar een wedstrijd van Borussia Dortmund geweest. Dat zul je bij FC Twente niet snel meemaken. Ik heb het bij FC Zwolle dan ook goed naar mijn zin.”

Bron: FC Zwolle site